Wyposażenie Baru
Propozycja wyposażenia lokalu:
Podstawowe wyposażenie dla Baru
Bar to nie tylko konieczność wyposażenia lokalu w trunki, które sprzedają się tam w największej ilości, ale też w tych lokalach, gdzie planuje się serwowanie przekąsek i dań ciepłych, warto kupić profesjonalne urządzenia gastronomiczne.
Bardzo dużo barów serwuje fast food. W tym przypadku niezbędna będzie frytownica, w której można szybko przygotowywać nie tylko frytki, ale też inne smażone na głębokim oleju dania, na przykład ryby, drób czy też panierowane warzywa. Przydatny będzie też dobry wilk do mięsa i inne urządzenia do obróbki mechanicznej, na przykład wielofunkcyjne miksery. Niemal niezbędna jest mikrofalówka, ale dobrym pomysłem będzie również kuchnia z piekarnikiem.
W barze na pewno sprawdzi się też profesjonalna kostkarka do lodu. Gdy planuje się szersze menu, warto kupić garnki i sprzęt do obróbki termicznej taki jak bemar. Warto również zaopatrzyć się w różnego rodzaju urządzenia do przechowywania produktów spożywczych jak szafy chłodnicze.