Wyposażenie Restauracji

Propozycja wyposażenia lokalu:

Podstawowe wyposażenie dla restauracji



Wyposażając restaurację, trzeba pamiętać o tym, aby wybierać urządzenia dobrane do jej profilu – coś innego będzie w końcu przydatne w lokalu serwującym dania kuchni polskiej i w tym, które ma w ofercie dania kuchni chińskiej. Podstawowy sprzęt gastronomiczny jednak zawsze jest taki sam, więc kupić należy sprzęt do przechowywania produktów spożywczych i ich obróbki, garnki, meble, zmywarki gastronomiczne, ale nad szczegółami warto się już zastanowić.



Gdy restauracja ma serwować dania kuchni włoskiej i świeże sałatki, przyda się na pewno wydajnie działająca krajalnica i piece do pizzy. Można zakupić też piec konwekcyjny. Jeśli z kolei wyposaża się restaurację z kuchnią amerykańską, gdzie królują dania smażone, konieczna będzie profesjonalna frytownica.



W restauracji przyda się również ekspres do kawy, urządzenie do wyciskania świeżego soku, aby móc serwować gościom pyszne napoje do dań.



do góry

Inne
propozycje