Wyposażenie Pizzerii
Propozycja wyposażenia lokalu:
Podstawowe wyposażenie dla pizzerii
Kuchnia włoska to królestwo oliwy, pomidorów, świeżych aromatycznych ziół. Z mąki, jaj, oliwy, wody i soli Włosi przygotowują wiele odmian pasty, czyli ciasta służącego do wyrobu przeróżnych klusek, makaronów, najpopularniejszego pożywienia we Włoszech. Daniem, które podbiło Świat, jest Włoska pizza. Dziś można ją zjeść praktycznie wszędzie i aż trudno uwierzyć, że dawniej był to tylko skromny posiłek typowy dla biedaków.
Urządzając zaplecze kuchenne pizzerii należy uwzględnić kilka podstawowych urządzeń, które są niezbędne w produkcji pizzy.
- Piece do pizzy. Na rynku są dostępne różne wielkości tych urządzeń tj. jedno- i dwupoziomowe o pojemności od czterech do dziewięciu pizzy.
- Miksery spiralne do wyrobu ciasta o różnej pojemności dzieży.
- Stoły chłodnicze do pizzy, który posiada blat roboczy wykonany z płyty granitowej oraz nadstawkę chłodniczą na dodatki używane do wyrobu pizzy